2015. november 15., vasárnap

Kiállítás ajánló: Jelentés (Capa Center)

Esterházy Marcell: Tourner la page
(2015, giclée print, 115 x 115 cm)

2015. november 16-én nyílik a Capa Centerben Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor alkotásait bemutató JELENTÉS című kiállítás.

2013-ban, Esterházy Marcell Vesd össze és Gerhes Gábor Neue Ordnung című önálló, korszakzáró bemutatói nyomán Forgács Péter fogalmazta meg a három alkotó immanens szellemi közösségének gondolatát. E feltételezett közösség alkotja a JELENTÉS című kiállítás kiindulópontját. A kiállított alkotások új művek, melyek egy 2014 szeptemberében indult munkafolyamat során készültek el.

A három művész nem alkotócsoportként lép fel: a JELENTÉS három egyéni bemutatót (Esterházy Marcell Jelentéseltolás, Forgács Péter Jelentéstulajdonítás és Gerhes Gábor Jelentésfelügyelet) rendel egymás mellé, hogy így adjon lehetőséget a művészi gyakorlatok közti kapcsolódási pontok felderítésére, összeolvasására, a gondolati közösség igazolására.

A kiállítás kurátora Mucsi Emese. A tárlatot 2016. március 13-ig lehet megtekinteni a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban (1065 Budapest, Nagymező utca 8.)

(via Capa Center

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!