2015. október 6., kedd

Magyar fotós felvétele a figyelem középpontjában

Zsíros István felvétele (2015)

A magyarországi menekültválság idején készítette Zsíros István fotográfus azt a felvételt, melyre rövid idő alatt a nemzetközi sajtó és közvélemény is felfigyelt.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége 2015. szeptember 11-én „A gyűlölet nem segít! – A menekültügyről másként” címmel hirdette meg fotóakcióját. A felhívásra küldte meg Zsíros István a Keleti pályaudvar zsúfolt aluljárójában készített felvételét, melyet egy sátorban csókolózó szerelmes párról készített. A kép rövid idő alatt vált ismertté és népszerűvé. Először a Nők Lapja Café a nap képévé választotta a Facebookon is közzétett felvételt. Yannis Androulidakis, az al Jazeera görögországi munkatársa osztotta meg a saját idővonalán. Ahmed Shihab-Eldin a Vice magazin újságírója  is felfigyelt a magával ragadó fotóra, megosztását több tízezren lájkolták és tették közé saját oldalukon. Írt róla a La Stampa, a The Guardian, a Huffington Post, a BBC és a svájci közszolgálati televízió  műsorába is bekerült.

„Örülök, hogy ennyi emberhez eljutott a fotó, és átadta azt az üzenetet, amit szerettem volna általa közölni: hogy a szeretet az egyetlen dolog, amely téren és időn átível” – nyilatkozta az eMasa.hu-nak a fotós.

(via eMasa)

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!