2014. június 30., hétfő

Tragédia az óceánnál

John L. Gaunt: Tragédia az óceánnál (1954)

John L. Gaunt Pulitzer-díjas felvételén egy fiatal pár kétségbeesését és fájdalmát örökítette meg, akiknek gyermeke az óceánba veszett.

Gaunt a Los Angeles Times fotóriportere Los Angeles egyik tengerparti részén, a Hermosa Beach-en lakott. 1954. április 2-án reggel éppen otthon volt, amikor szomszédja kiabálására lett figyelmes: „Valami történt a parton!” Gaunt felkapta a fényképezőgépét és a partra sietett. 

Egy fiatal párt talált a víz mellett. A nő dühösen kapaszkodott a férfi karjába. Később derült ki, hogy szörnyű tragédia érte őket: 19 hónapos gyermekük az óceánba veszett. Kisfiuk a part menti házban játszott, ahonnan lemászott a parthoz és a dagály hullámai magukkal sodorták. A szülők tehetetlenül és kétségbeesetten figyelték a haragos óceánt, ahol kisfiuk eltűnt. Gaunt több felvételt is készített a párról, úgy, hogy nem tudta pontosan, hogy mi történt, minek a részesévé vált.

A Tragédia az óceánnál címmel ismertté vált felvétel másnap a The Times a címoldalán jelent. Gaunt 1955-ben megrendítő és mélyen megindító” fotójáért Pulitzer-díjat kapott.

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!