2019. szeptember 30., hétfő

A Tour de France utolsó etapja


A Tour de France utolsó etapja (fotó: ismeretlen, 1958)

A Tour de Francia legendás országúti kerékpárverseny 1958. évi futamán az utolsó szakaszon a párizsi Parc de Princes velodrom pályáján egy halálos kimenetelű baleset történt.

Az 1958-as tour de France utolsó szakasza a párizsi Parc de Princes velodromjában fejeződött be. Az öt futamot megnyerő André Darrigade francia versenyző vezető pozícióban volt, amikor összeütközött a pálya szélén álló Constant Woutersszel, a létesítmény igazgatójával. Wouters a pálya széléhez közel álló fotóriportereket igyekezett megakadályozni abban, hogy a megzavarják a versenyt. Darrigade koponya- és többszörös bordatörést szenvedett, sérülései ellenére visszaült kerékpárjára, hogy a verseny után egy tiszteletkört tegyen. A hetvenéves igazgató azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 11 nappal később elhunyt.

Egy másik kép a balesetről

Raphaël Géminiani veterán kerékpárversenyző „minden idők legnagyobb francia sprinterének” nevezte Darrigade-ot. „Nem csak egy sprinter volt, hanem a sportág éltető ereje, aki versenyeket eldöntő helyzetekben tudott megszökni a mezőnytől. Örökre megváltoztatta az ülésen ülő sprinterekről alkotott képet.” - nyilatkozta Géminiani.

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!