2021. október 16., szombat

A Cég

Jocelyn Bain Hogg:
Mickey az otthonában Mariával és Chanelle-lel (1999)

Jocelyn Bain Hogg mintegy húsz éven át dokumentálta a Cég (The Firm) néven elhíresült gengszterbanda tagjainak életét.

Eredetileg a banda egyik testőrét kezdte fotózni, majd fokozatosan a banda többi tagjának életét is dokumentálni kezdte. Ott volt a hírhedt Kray-fivérek apjának, Charlie Kray-nek a temetésén is. Egyik leghíresebb, egy megrázóan brutális pillanatot ábrázoló felvételét Tenerifén készítette Mickey Goldtooth-ról és annak élettársáról, amikor a londoni bűnöző kényszerű száműzetése miatt kénytelen volt volt külföldön meghúznia magát. A felvételen a feldühödött Mickey két gépfegyvert fog párjára, miközben lányuk tehetetlenül figyeli édesanyja szenvedését.

„Egy ilyen történetben különleges erkölcsi kettősség van. A fotós nagyon közel kerül az emberekhez, de aztán megismeri a történetüket, és megtudja, hogy kik ők; közeli kapcsolatba kerül velük a professzionális világban, de nem lesznek a magánéletének a részei” nyilatkozta a fotós.

Képeiből 2001-ben The Firm címmel jelentetett meg albumot, majd ezt követte 2011-ben a The Family című munkája. Ez az fotóalbum azt az időszakot dokumentálta, amikor a gengszterek kiköltöztek a belvárosból a külvárosba.








Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!